Bemutatkozás

A „Juniperus” szó borókát jelent, amely a Duna-Tisza köze egyik őshonos növénye. Védett, jégkorszaki reliktumnak tekintett állománya ma is a Homokhátság jellemző növénye.


Parkerdészetünk Kecskeméten a KEFAG Zrt. keretén belül jött létre.

Fő tevékenységünk a dísznövénytermesztés és kereskedelem. Egyéb szolgáltatásaink között fontos helyet foglal el a parképítés, a zöldfelület-fenntartás, a parkerdő-kezelés, a tájépítészet – ennek legszembeötlőbb megvalósulása pl. az autópálya-fásítási tevékenység -, a fasorfenntartás és nem utolsó sorban a hosszú évek óta végzett, magas színvonalú szakmai tanácsadás.

Parkerdészetünket a folyamatosan bővülő áruválaszték és az egyre szélesedő vevőkör hamarosan az országos hírű kertészetek sorába emelte, a térség ellátásában pedig folyamatosan központi szerepet tölt be. Munkánkat az MSZ EN ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszer irányelveit követve végezzük, mely garanciát jelent a faiskolai termékek kiváló minőségére.

Dísznövénykertészetünk és faiskolánk fajtaválasztékának kialakításánál elsődleges szempontnak tekintjük a kertépítők, a faiskolai árudák, a parkosítást és utcafásítást tervező önkormányzatok és egyéb intézmények igényeinek legteljesebb körű kiszolgálását. A nagytételű növénynevelés lehetővé teszi, hogy egyes növényeknél rendkívül kedvező kis- és nagykereskedelmi árat tudjunk kialakítani.

Központi telephelyünk Kecskemét-Kisfáiban található, ahol kb. egymillió konténeres növény közül lehet választani. A legkülönbözőbb mérettípusokban több száz növényfaj és fajta áll itt a vásárlók rendelkezésére. A jó minőségű örökzöldek előállításának igénye idővel újabb telephely létrehozását tette indokolttá, így alakítottuk ki 1998-ban a szombathelyi telephelyünket. Az örökzöldek neveléséhez szükséges talajadottságok és a megfelelő páratartalom az Alpokaljához tartozó nyugati országrészen teljes mértékben biztosított, ennek köszönhetően az elmúlt időszakban az örökzöldek termesztése a szombathelyi telephelyen mintegy háromszorosára nőtt. A díszfák nevelése a Kecskeméthez közel eső 22 hektáros városföldi csemetekertben történik. Összességében a gazdálkodásba integrált, kihelyezett termesztéssel együtt jelenleg közel 60 hektáros területen folytatunk növénytermesztő és értékesítő tevékenységet.

A szerződések megkötése után éves technológiai terv alapján dolgozunk - figyelembe véve a megrendelők külön igényeit is. Ehhez nagy szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársak állnak a rendelkezésünkre, akiknek szakirányú felsőfokú végzettsége, valamint sok éves gyakorlati tapasztalata garantálja tevékenységeink egyenletesen jó minőségét.

Parkerdészetünk jó kapcsolatot ápol azokkal a cégekkel és intézményekkel, melyek bizalommal voltak irántunk úgy a növényanyag kereskedelmének vonatkozásában, mint pedig az erdészeti és kertészeti munkák megbízásaiban. Hasonlóan jó kapcsolatot tartunk fenn a profilunkhoz kapcsolódó kertészeti, erdészeti, közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel. A gyakorlati képzés tekintetében együttműködés köt a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karához, a szintén helyi Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi ’Szakiskolához, a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolához, az Ásotthalmon található Bedő Albert Erdészeti Szakiskolához, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karához és a fővárosi Corvinus Egyetemhez. Rendszeresen érkeznek szakmai gyakorlatra hozzánk fiatalok Németországból és Erdélyből is. Nagy jelentőséget tulajdonítunk a különböző szakmai szervezetekkel való együttműködésnek. A Juniperus Parkerdészet alapító tagja az Alföldi Faiskolások Egyesületének, valamint tagja a Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesületének, a Magyar Díszkertészek Szövetségének és a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének.

Nyitvatartás

Hétfő 08:00 - 17:00
Kedd 08:00 - 17:00
Szerda 08:00 - 17:00
Csütörtök 08:00 - 17:00
Péntek 08:00 - 17:00
Szombat 08:00 - 14:00
Vasárnap Zárva

NYITVA

Nagykereskedelmi kiszolgálás hétfőtől - péntekig 8:00 és 16:00 között

Bemutatkozó videó

Bankkártyás fizetési lehetőség is biztosított!

 

Növényvédelmi leírás

 

Fogyasztóvédelmi tájékoztatás

Szavatossági tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Tiltakozási jog tájékoztató
 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. További információ.. Adatkezelési tájékoztató

Elfogadom a sütik használatát.